Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Titus Corlăţean la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele riverane Dunării (St. Polten, Austria)

ro

22 Oct, 2012 15:56 967 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa mâine, 22 octombrie 2012, la cea de-a doua reuniune informală a miniştrilor de externe din statele riverane Dunării, care se va desfăşura la St. Pölten, Austria.

Evenimentul, organizat de partenerii austrieci în coordonare cu partea română, reuneşte delegaţii reprezentând statele riverane Dunării şi Comisia Europeană. Agenda se va axa pe discuţii privind stadiul implementării Strategiei UE la nivel naţional şi regional, finanţarea proiectelor dunărene, implementarea de noi proiecte fanion şi rolul oraşelor şi regiunilor dunărene în dezvoltarea regiunii.

Obiectivul principal al reuniunii vizează marcarea angajamentului la nivel politic şi stadiul implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), precum şi oferirea unei contribuţii de substanţă pentru agenda Forumului Anual de la Regensburg, Bavaria, 27-28 noiembrie 2012.

A doua reuniune informală de la St. Pölten va constitui un bun prilej pentru analizarea stadiului SUERD la un an de la implementarea acesteia şi în contextul elaborării unui prim raport de evaluare a procesului de către Comisia Europeană, în consultare cu statele membre şi cu cele ne-membre, participante la Strategie.

Totodată, în marja participării la reuniunea informală SUERD, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean va avea o întrevedere bilaterală cu omologul austriac Michael Spindelleger, precum şi întâlniri cu Andreas Schieder, secretar de stat în cadrul Ministerului federal de finanţe şi cu Peter Wittmann, deputat în Parlamentul Austriei, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Austria - România.

Informaţii suplimentare:

România este co-iniţiator al SUERD, alături de Austria, şi contribuie la implementarea Strategiei Dunării, alături de toate celelalte state riverane, pe baza unor poziţii naţionale, analize, dezbateri şi propuneri definite în cadrul Forumului naţional, Comitetului director ministerial, Consiliului Consultativ, Grupului de lucru inter-ministerial create în acest scop.

Ministerul Afacerilor Externe asigură coordonarea la nivel naţional în domeniu. Evenimentul de la St. Polten are loc la un an de la Summit-ul de la Bucureşti organizat, în perioada 7-8 noiembrie 2011, unde statele participante au decis instituţionalizarea reuniunii informale anuale a miniştrilor de externe din spaţiul dunărean.
Detalii privind organizarea primei reuniuni ministeriale de la Bucureşti, în 7-8 noiembrie 2011, sunt disponibile accesând linkul: http://www.mae.ro/summitul-dunarii-2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii