Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Baconschi la acţiunile dedicate împlinirii a 152 ani de la Unirea Principatelor Române

ro

25 Jan, 2011 00:02 761 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat astăzi, 24 ianuarie, la manifestările omagiale de la Iaşi, dedicate împlinirii a 152 ani de la Unirea Principatelor Române.

Mica Unire trebuie să fie un prilej sacru, solemn, de bun simţ românesc. Criza economică nu trebuie să ne dezbine, nici patimile politice. Avem datoria civică şi naţională de a respecta momentele fondatoare din istoria acestui popor", a declarat cu această ocazie ministrul Baconschi în discursul rostit în numele Guvernului României.

Avem datoria, indiferent de opţiunile noastre politice, de a transmite celor care vin după noi o Românie modernă, europeană, demnă, fără clivaje, rupturi şi tensiuni artificiale", a adăugat Teodor Baconschi.

Şeful diplomaţiei a transmis un mesaj de unitate şi susţinere pentru toţi românii care sărbătoresc astăzi Unirea Principatelor şi valorile asociate acestui eveniment: „Sunt convins că respectul de sine ne va duce la situaţia de a fi cu adevărat respectaţi în Europa şi sunt convins că românii de bun simţ gândesc româneşte, continuă să simtă cât este de importantă unitatea naţiunii, cu atât mai mult cu cât ne-am confruntat cu o recesiune vizibilă în întreaga lume".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii