Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:07 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Titus Corlăţean la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

13 Oct, 2012 17:04 738 Marime text

(Luxemburg, 15 octombrie 2012)

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, participă luni, 15 octombrie 2012, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Dezbaterile miniştrilor de externe din statele membre ale UE vor viza teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, precum Vecinătatea sudică, cu accent pe ultimele evoluţii din Siria şi Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE-China. O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi R. Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni.

În marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, în special relaţiile UE-Rusia (cu accent pe energie şi vize), Republica Moldova, evoluţiile din Siria şi Iran. De asemenea, miniştrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului „Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei" (Grupul Westerwelle).

Ti-a placut articolul?

Comentarii