Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, la dineul de lucru al miniştrilor din Uniunea Europeană şi NATO

ro

27 Sep, 2012 00:54 757 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat marţi, 25 septembrie 2012, la un dineu de lucru al miniştrilor de externe din Uniunea Europeană şi NATO, desfăşurat la New York, în marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. La discuţii a participat şi Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Cu acest prilej au fost dezbătute teme actuale de pe agenda internaţională, cu precădere situaţia din Siria, evoluţiile din vecinătatea estică, implicarea comunităţii internaţionale în Afganistan.

Ministrul român de externe a reconfirmat angajamentul României în Afganistan, subliniind că ţara noastră va respecta calendarul Aliat în ceea ce priveşte procesul de tranziţie din Afganistan şi încheierea misiunii Forţei Internaţionale de Securitate în Afganistan (ISAF). Totodată, a arătat că România va continua să contribuie şi în perioada post-tranziţie la stabilitatea Afganistanului atât prin contribuţia sa financiară la susţinerea forţelor afgane de securitate, cât şi prin programele de asistenţă ale NATO şi UE dedicate instruirii personalului din instituţiile afgane cu responsabilităţi în domeniul statului de drept.

Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat importanţa pe care România o acordă relaţiei cu Republica Moldova şi Georgia şi sprijinirii proceselor de consolidare a relaţiei acestora cu UE. A insistat cu această ocazie pentru progrese rapide în facilitarea regimului de vize şi în negocierea acordurilor de asociere ale celor două state cu UE.

Ministrul afacerilor externe a pledat pentru consolidarea relaţiei transatlantice, pilon al securităţii europene, subliniind că parteneriatul strategic dintre Europa şi America reprezintă fundamentul oricărei iniţiative în domeniul securităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii