Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe la reuniunea informală a miniştrilor de externe UE şi NATO cu secretarul de stat american

ro

27 Feb, 2013 20:41 1035 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, participă în această seară, la Roma, la un dineu de lucru al miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE şi NATO. De asemenea, la dineu vor participa Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă şi de securitate comună, Catherine Ashton, şi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Discuţiile vor viza cu precădere teme de actualitate de pe agenda internaţională: situaţia din Afganistan, Siria, evoluţiile dosarului nuclear iranian, situaţia din regiunea Sahel, precum şi aspecte legate de combaterea terorismului internaţional şi neproliferarea armelor nucleare.

Reuniunea este prima de acest tip la care participă secretarul de stat al SUA John Kerry şi reprezintă o primă oportunitate pentru un dialog de substanţă cu secretarul de stat american privind priorităţile comune de politică externă ale partenerilor transatlantici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii