Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Externe la Conferinţa Forum Invest „Energia în Europa Centrală şi de Sud-Est"

ro

22 Nov, 2011 22:26 877 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat astăzi, 22 noiembrie 2011, la Conferinţa „Energia în Europa Centrală şi de Sud-est", organizată de Forum Invest la Bucureşti, în perioada 22-24 noiembrie 2011.

În intervenţia sa, ministrul Baconschi a reiterat importanţa organizării acestui tip de evenimente, care oferă, pe de-o parte, o platformă necesară pentru discutarea problematicii de securitate energetică, iar pe de altă parte, şansa dezvoltării unor parteneriate utile între actorii regionali, în special a celor din mediul privat.

Cu această ocazie, ministrul român a subliniat importanţa diplomaţiei în domeniul energetic, acesta reprezentând „o dimensiune a politicii externe tot mai activă, ce implică mediile de afaceri, politic, academic şi cercetarea". În context, şeful diplomaţiei române a accentuat faptul că politica energetică va trebui să se adapteze provocărilor viitoare şi să ofere parteneriate tot mai strânse între comunităţile pe care le conectează. Ministrul Baconschi a prezentat obiectivele şi interesele României în domeniul securităţii energetice, în ceea ce priveşte cadrul intern, cooperarea regională, relaţia cu spaţiul estic, precum şi raportarea României la cadrul comunitar şi la priorităţile UE în domeniu.

Obiectivele României sunt în strânsă conexiune cu politicile UE şi vor fi reflectate în forma actualizată a Strategiei Naţionale în domeniul securităţii energetice, care va include secţiuni în conformitate cu cerinţele UE relevante în domeniu: modernizarea sistemelor de transport şi distribuţie, pieţe funcţionale de energie, economisirea de energie şi energie regenerabilă, dezvoltarea interconectărilor, diversificarea surselor de import şi a rutelor de transport pentru hidrocarburi", a evidenţiat ministrul Teodor Baconschi.

Informaţii suplimentare

Conferinţa, aflată deja la a şasea ediţie, îşi propune să abordeze evoluţiile regionale, soluţiile de finanţare, precum şi piaţa europeană de petrol şi gaze naturale. Evenimentul reuneşte reprezentanţi de nivel înalt ai mediului politic, instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul energiei, mediului academic, precum şi ai unor bănci şi companii internaţionale implicate direct în proiecte energetice de interes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii