Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizarea de catre Ministerul Afacerilor Externe a unui eveniment de celebrare a implinirii a 35 de ani de la semnarea Actului Final de la Helsinki

ro

29 Jun, 2010 22:50 1083 Marime text

Organizarea de către Ministerul Afacerilor Externe a unui eveniment de celebrare a împlinirii a 35 de ani de la semnarea Actului Final de la Helsinki 1 august 1975, în cadrul Conferinţei pentru Securitate şi Cooperare în Europa

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi va deschide mâine, 30 iunie 2010, lucrările Conferinţei cu tema „OSCE de la Helsinki până în prezent: realizări şi perspective". Evenimentul marchează aniversarea a 35 de ani de la semnarea Actului Final de la Helsinki, la 1 august 1975, în cadrul Conferinţei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi a 20 de ani de la adoptarea Cartei de la Paris pentru o nouă Europă.

La evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe au fost invitaţi să participe foşti miniştri de externe ai României, diplomaţi care au activat la momentul Helsinki sau în perioada exercitării Preşedinţiei - în - Exerciţiu la OSCE de către ţara noastră (2001), alături de reprezentanţi ai mediului academic.

Cu această ocazie, va fi organizată şi o expoziţie care va cuprinde diverse documente relevante din arhiva MAE, precum şi din arhiva personală a unor ambasadori români.

Presaeste invitată să participe pe tot parcursul evenimentului (sediul Ministerului Afacerilor Externe, sala Gafencu, orele 11,00 - 13,00).

Materiale documentare:

- Fişă privind Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE);

- Fişă privind România şi Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa / Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii