Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Număr record de vizitatori la Pavilionul României din cadrul Expoziţiei Internaţionale Yeosu 2012, Coreea de Sud

ro

28 May, 2012 22:03 1082 Marime text

Expoziţia Internaţională Yeosu 2012 s-a bucurat, în ultimele două zile, de o creştere semnificativă a numărului de vizitatori coreeni, care au profitat de zilele libere acordate de statul coreean cu ocazia sărbătorii naţionale - Ziua lui Buddha (Seokka Tanshin-il), care se serbează în fiecare an, în a 8-a zi din a patra lună a calendarului.

Aglomeraţia din spaţiul expoziţional a fost vizibilă şi la Pavilionul României, unde s-au format cozi impresionante, fiind înregistrat un număr de 15.000 de oaspeţi în doar două zile.

"PrezenţaRomâniei la acest eveniment major de diplomaţie publică,care se bucură de notorietate la nivel mondial, reprezintă o importantă ocazie de a oferipublicului asiatic o imagine cât mai completă asupraoportunităţilorturistice şi de afaceri oferite de ţara noastră. Interesul în creştere manifestat de publicul coreean ne face să fim optimişti în ceea ce priveşte rezultatele finale ale acestui eveniment", a declarat preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziţii şi comisar al României la Expo Yeosu 2012.

Tehnologia de ultimă generaţie, precum realitatea augmentată şi aplicaţiile de tip kinect, prezente în cadrul pavilionului, au atras atenţia publicului coreean, care şi-a manifestat aprecierea pentru ingeniozitatea şi inventivitatea specialiştilor români din domeniu.

De asemenea, restaurantul cu specific tradiţional românesc din cadrul Pavilionului României la Expo Yeosua primit la sfârşitul acestei săptămâni un număr record de oaspeţi - peste 600 de persoane pe zi - care au ales să deguste preparatele tradiţionale din diferite zone ale ţării. Alături de restaurantele naţionale ale altor state, precum: Italia, Germania, Turcia, Spania, Uruguay şi Belgia, restaurantul României a reuşit să îi atragă în mai puţin de o lună nu numai pe oaspeţii coreeni, dar şi pe membri ai celorlalte reprezentanţe străine prezente la eveniment.

Informaţii actualizate, fotografiişi imagini video se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012:http://www.royeosu2012.ro/ şi site-ul MAE:http://www.mae.ro/expo-2012.

Informaţii suplimentare:

Expoziţia Internaţională din Yeosu, Republica Coreea se desfăşoară pe durata a 90 de zile, de pe 12 Mai până pe 12 August 2012 şi este deschisă pe parcursul a 14 ore pe zi, în intervalul 09:00-23:00.

În cadrul expoziţiei, sunt prezente 104 ţări participante şi 6 organizaţii internaţionale, iar organizatorii EXPO estimează un număr de peste 8 milioane de vizitatori pe durata celor 3 luni de desfăşurare a manifestării.

Expoziţia se desfăşoară pe o suprafaţă de 25 ha în zona portului New Port, Yeosu, situat în centrul zonei de sud a Peninsulei Coreea. Tema expoziţiei de anul acesta este "The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities" şi este dezvoltată în trei subteme: "Coastal Development and Preservation", "New Resource Tehnology" şi "Creative Maritime Activities".

România este prezentă la Expo Yeosu 2012 cu un pavilion conceput în jurul unicităţii şi importanţei ecologice a Deltei Dunării. Tematica participării României la EXPO 2012 Yeosu evidenţiază în principal unicitatea Deltei Dunării, precum şi a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- şi etnodiversitate, în contextul dezvoltării durabile.

Arhitectura şi webdesignul Pavilionului României la Yeosu au fost realizate de către arhitectul român Andrei Mihăilescu şi implementate de compania coreeană A&A Company Co.,Ltd.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii