Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cristian Diaconescu s-a întâlnit cu Sveva Belviso, viceprimarul Romei

ro

28 Mar, 2012 01:06 714 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut marţi, 27 martie 2012, o întâlnire cu viceprimarul Romei, Sveva Belviso, în cadrul vizitei de lucru efectuate la Roma în perioada 26-28 martie 2012.

În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie de propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României în beneficiul cetăţenilor români din Peninsulă. Astfel, viceprimarul Romei a propus realizarea unui material video care să aibă ca obiectiv informarea cetăţenilor români în scopul prevenirii traficului de persoane şi oricăror forme de abuz. Acest material, care va fi realizat în parteneriat cu instituţiile statului român responsabile, ar urma să fie difuzat pe canalele media din România, scopul vizat fiind o mai bună informare a cetăţenilor români care doresc să muncească în Italia în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire a formelor de abuz şi a traficului de persoane.

De asemenea, urmare discuţiei avute în cursul zilei de astăzi cu episcopul ortodox român din Italia, Prea Sfinţia Sa Părintele Siluan, ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu a propus o colaborare mai strânsă a Primăriei Romei cu Episcopia Ortodoxă Română din Italia şi a cerut examinarea posibilităţii încredinţării unor imobile, pe care Episcopia să le poată utiliza pentru proiecte sociale şi educaţionale, de tipul celor realizate de Biserica Catolică, respectiv: adăpost pentru cei fără locuinţe, centre de primire, centre de consiliere,etc. Au fost analizate şi alte proiecte destinate susţinerii şi promovării culturii române în Italia, printre care disponibilitatea administraţiei de la Roma pentru înfiinţarea unui liceu românesc, care să fie denumit după numele marelui poet român Mihai Eminescu.

Viceprimarul Romei a subliniat contribuţia majoră şi implicarea comunităţii de români la dezvoltarea societăţii italiene şi a declarat că în prezent sunt aproximativ 40 000 de firme înfiinţate de către români, care au angajaţi inclusiv cetăţeni italieni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii