Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, salută rezultatul referendumului din Scoţia 19 septembrie 2014

ro

19 Sep, 2014 13:56 686 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, salută rezultatul referendumului din Scoţia

Ministerul Afacerilor Externe salută rezultatul referendumului pe tema independenţei Scoţiei, organizat şi desfăşurat cu acordul autorităţilor de la Londra.

Referitor la semnificaţiile acestui rezultat, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a declarat: „Marea Britanie, cu Scoţia ca parte integrantă, reprezintă un partener strategic al României la nivel bilateral, precum şi la nivelul UE şi NATO. Rezultatul referendumului a reconfirmat atât unitatea şi forţa Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cât şi apartenenţa Scoţiei la acesta. Astfel, ne bucurăm că Marea Britanie continuă să fie acelaşi partener și aliat puternic pentru România la nivel european şi internaţional.

În condiţiile provocărilor de securitate şi economice ale lumii actuale este necesar, mai mult decât oricând, ca vocea Uniunii Europene, prin contribuţia fiecăruia dintre statele membre, să fie unitară şi coerentă pentru a fi credibilă. Provocările cu care ne confruntăm atât în vecinătatea estică a UE şi NATO, dar şi în plan mai larg necesită răspunsuri coordonate şi puternice. Avem nevoie de mai multă integrare, nu de fragmentare pentru a conta ca actori pe scena globală.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii