Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi, la deschiderea Conferinţei pentru politici de securitate de la München

ro

06 Feb, 2011 18:04 827 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a participat astăzi, 4 februarie 2011, la deschiderea celei de-a 47-a ediţii a Conferinţei pentru politici de securitate de la München (MSC).

Conferinţa pentru politici de securitate de la München a fost deschisă de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, şi ministrul Afacerilor Externe britanic, William Hague.

Primul panel de lucru din cadrul Conferinţei pentru politici de securitate de la München a fost dedicat „Implicaţiilor crizei financiare pentru stabilitatea şi securitatea globală".

Vorbitorii au avertizat asupra riscului ca actuala criză financiară să se transforme într-o criză de securitate. Au arătat că reducerea cheltuielilor pentru apărare, pe fondul bugetelor de austeritate din majoritatea statelor aliate, riscă să slăbească capacitatea de acţiune a Alianţei într-o lume care se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe.

Secretarul general NATO a pledat pentru o cooperare mai strânsă între Alianţă şi UE în materie de securitate, exprimând speranţa ca până la următorul summit, în 2012, conceptul de „smart defence" să fie pus în aplicare.

Informaţii suplimentare

Agenda MSC 2011 include teme de interes major, legate, printre altele, de cooperarea transatlantică, implicaţiile crizei financiare asupra mediului internaţional de securitate, evoluţiile de actualitate din lumea arabă, Afganistan şi Orientul Mijlociu, noile provocări de securitate.

Conferinţa internaţională de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare.

Pe lista de invitaţi ai evenimentului figurează şefi de stat şi de guvern, miniştri de externe şi ai apărării din spaţiul euro-atlantic, înalţi oficiali din partea unor organizaţii internaţionale, consilieri prezidenţiali pe probleme de securitate din statele NATO, precum şi reprezentanţi ai unor corporaţii internaţionale şi organizaţii non-guvernamentale cu preocupări în domeniul securităţii globale.

Elemente de background şi detalii despre Conferinţa de Securitate pot fi obţinute pe site-ul www.securityconference.de.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii