Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, adresat Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, cu ocazia comemorării atacurilor teroriste de la 11 septembrie

ro

11 Sep, 2014 18:21 751 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a adresat un mesaj Secretarului de stat al SUA, John Kerry, cu ocazia comemorării a treisprezece ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. În mesajul său, şeful diplomaţiei române a transmis sentimentele profunde de regret pentru familiile victimelor şi pentru poporul american.
„În aceste momente de profundă tristeţe şi rugăciune, gândurile şi întreaga noastră compasiune se îndreaptă către poporul american şi către victimele inocente ale atacurilor teroriste, către familiile şi prietenii acestora.
La 11 septembrie, “ziua care a schimbat lumea”, aducem un omagiu tuturor celor – inclusiv românilor - care şi-au făcut datoria şi au luptat cu îndârjire şi curaj împotriva terorismului pe parcursul a mai mult de un deceniu. Tot astăzi, comemorăm pe cei care au căzut, fără vină, victime actelor de terorism.
Trebuie să conştientizăm că această ameninţare a revenit în prezent, mai periculoasă şi mai îngrozitoare ca oricând, impunând un răspuns ferm şi concertat din partea întregii comunităţi internaţionale ”, a afirmat ministrul Titus Corlăţean.
De asemenea, şeful diplomaţiei române a reiterat determinarea României de a consolida Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi SUA, ca o platformă solidă de cooperare în vederea promovării securităţii în regiunea noastră, extrem de relevantă pentru stabilitatea euro-atlantică şi în plan internaţional.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii