Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:14 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE continuă activităţile de sprijinire a cetăţenilor români din Siria

ro

01 Mar, 2012 20:14 624 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Damasc a sprijinit repatrierea, până în prezent, a 43 de cetăţeni români în România. De asemenea, la nivelul MAE au fost înregistraţi 225 cetăţeni români (şi familiile lor), dintre care 16 la nivelul Departamentului Consular şi 209 la Ambasada României la Damasc.

Conform procedurilor de sprijin consular, în limitele competenţelor sale, Ministerul Afacerilor Externe asigură informarea şi avertizarea permanentă a cetăţenilor cu privire la situaţia de securitate din zonă şi cererile de repatriere din partea cetăţenilor români aflaţi în Siria.

Misiunea României în Siria menţine un contact permanent cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reiterează apelul public către cetăţenii români aflaţi în Siria să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Reamintim că, în cadrul Departamentului Consular din MAE, funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de e-mail: drco@mae.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii