Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, cu adjunctul ministrului afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, Nguyen Ngoc Son 15 septembrie 2014

ro

15 Sep, 2014 16:45 891 Marime text
Secretarul de Stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a avut astăzi, 15 septembrie 2014, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o întrevedere cu Nguyen Ngoc Son, adjunctul ministrului afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care oficialul vietnamez o efectuează în perioada 15-16 septembrie 2014 la Bucureşti, în cadrul unui turneu european.

În cadrul convorbirilor, au fost evidenţiate relaţiile de cooperare foarte bune dintre cele două ţări, în plan politic şi socio-economic, precum şi necesitatea valorificării, în continuare, a potenţialului semnificativ din domeniul relaţiilor economice şi comerciale.

A fost abordată totodată şi cooperarea bilaterală în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), cu sublinierea priorităţilor francofone ale celor două ţări, având în vedere rolul de lideri regionali pe care îl asumă în acest domeniu. Cei doi oficiali au exprimat opinii similare cu privire la necesitatea dezvoltării dimensiunii politice a Francofoniei, valorificării mecanismelor de care dispune OIF în domeniile diplomaţiei preventive şi medierii, reconcilierii post-conflict, sprijinirii proceselor electorale şi consolidării statului de drept.

În legătură cu apropiatul Sommet al Francofoniei care urmează să aibă loc la Dakar, în Senegal, în noiembrie 2014, cele două părţi au evidenţiat relevanţa tematicii reuniunii  dedicată “rolului femeilor şi tinerilor, ca vectori de promovare a păcii şi actori ai dezvoltării”, precum şi importanţa documentelor care urmează să fie adoptate: un plan de acţiune pentru perioada 2015- 2018 şi o strategie pe termen mediu a OIF, care vor trasa direcţiile de acţiune viitoare ale Francofoniei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii