Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Ovidiu Dranga cu ambasadorul Republicii Tunisiene, Mahbouba Chebbi

ro

18 Feb, 2013 19:03 785 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a primit astăzi, 18 februarie, pe ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucureşti, doamna Mahbouba Chebbi, la cererea acesteia.

Partea română a reiterat solidaritatea cu poporul şi noile autorităţi tunisiene în eforturile acestora de democratizare a vieţii interne. De asemenea, a exprimat voinţa şi interesul de a consolida dialogul politic şi cooperarea în toate domeniile, pentru identificarea celor mai bune căi de a relansa relaţiile dintre cele două ţări, în noul context creat de „primăvara arabă". Au fost trecute în revistă domeniile în care există premise favorabile colaborării intensificate, precum consolidarea instituţiilor democratice din Tunisia şi interacţiunea pe linie universitară.

Ambasadorul tunisian a adresat mulţumiri Guvernului României pentru solidaritatea cu poporul tunisian şi pentru sprijinul oferit ţării sale în procesul de tranziţie. A prezentat evoluţiile recente din ţara sa şi oportunităţile oferite de noua situaţie politică şi economică şi a exprimat interesul pentru reluarea în perioada imediat următoare a acţiunilor prevăzute pe agenda bilaterală, atât la nivelul dialogului politic cât şi în domeniul economic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii