Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Ovidiu Dranga cu ambasadorul Republicii Chile, Maria Eliana Cuevas Bernales

ro

18 Feb, 2013 19:08 901 Marime text

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a avut astăzi,18 februarie, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Chile la Bucureşti, Maria Eliana Cuevas Bernales.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, apreciind perspectivele acestora, așa cum au rezultat și din întâlnirea pe care ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut-o cu omologul său chilian, în marja Reuniunii Ministeriale UE - Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (CELAC), care s-a desfășurat la Santiago de Chile (25-26 ianuarie).

În cadrul întrevederii au fost abordate, de asemenea, teme de actualitate privind cooperarea inter-regională UE - America Latină. Demnitarul român a exprimat interesul României în ceea ce priveşte evoluţiile în zonă, apreciind rolul pe care Alianţa Pacificului îl poate juca în creșterea profilului economic internațional al continentului sud-american.

Au fost identificate arii de interes pentru relațiile bilaterale în domeniul economic, în contextul revenirii Americii Latine între prioritățile reale ale politicii externe a României, fapt dovedit și de nivelul înalt de reprezentare al ţării noastre la reuniunile UE-CELAC de la Santiago de Chile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii