Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu prof. Jorgaq Kacani, Preşedintele-în-Exerciţiu al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN)

ro

18 Nov, 2012 20:32 1062 Marime text

Secretarul de stat George Ciamba a avut astăzi, 16 noiembrie 2012, o întrevedere cu prof. Jorgaq Kacani, Preşedintele-în-Exerciţiu al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN), care efectuează o vizită în România, în intervalul 15-16 noiembrie 2012, pentru discuţii privind dezvoltarea cooperării dintre România şi RUMN. Programul vizitei preşedintelui RUMN include întâlniri şi cu alţi oficiali români, rectori ai universităţilor din România, precum şi participarea la un seminar pe tema implementării conceptelor economiei verzi.

În cadrul convorbirilor de la MAE, secretarul de stat George Ciamba a reafirmat sprijinul părţii române pentru lansarea unor proiecte concrete care să contribuie la satisfacerea nevoilor educaţionale şi la dezvoltarea resurselor umane şi a capitalului social uman, prin activităţi de formare şi educare continuă. Demnitarul român şi-a exprimat aprecierea pentru atenţia pe care Preşedintele RUMN o acordă dezvoltării modalităţilor de promovare a intereselor regiunii la nivel internaţional:

Abordarea orientată spre proiecte concrete de cercetare ştiinţifică cu aplicabilitate în planul economiei reale va extinde cooperarea inter-universitară în regiunea Mării Negre şi este în măsură să contribuie şi la consolidarea OCEMN, alături de dezvoltarea acţiunii Uniunii Europene în regiune. Atenţia constantă acordată de România activităţilor Reţelei este o dovadă a angajamentului nostru în aprofundarea cooperării regionale la Marea Neagră.

Interlocutorii au agreat că mediul academic, cu precădere în secolul al XXI-lea, are un rol semnificativ şi în sfera dezvoltării relaţiilor bilaterale, contribuind constructiv la amplificarea acestora. Reprezentanţii Reţelei au prezentat mai multe proiecte de cooperare în domeniile cercetării economice, dezvoltării socio-umane şi guvernanţei în regiunea Mării Negre, accentuând asupra aprofundării relaţiilor de colaborare cu organizaţiile internaţionale şi europene cu competenţe în materie.

De asemenea, secretarul de stat din MAE român a subliniat că eforturile efectuate în direcţia afirmării RUMN ca factor de promovare a dialogului inter-cultural şi al multiculturalismului să fie materializate prin forme eficiente de cooperare practică, în plan educaţional, ştiinţific şi economic între ţările riverane, prin intermediul organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale în domeniul cercetării şi educaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii