Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu Azzam Al Ahmad, preşedintele grupării Fatah din cadrul Consiliului Legislativ Palestinian

ro

20 Jan, 2013 20:00 673 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 21 ianuarie 2013, o întrevedere cu Azzam al Ahmad, preşedintele grupării Fatah din cadrul Consiliului Legislativ Palestinian.

În cadrul discuţiilor, au fost evocate relaţiile foarte bune româno-palestiniene şi a fost exprimat interesul comun pentru continuarea dialogului bilateral atât la nivel politic, inclusiv parlamentar, cât şi economic şi cultural. A fost trecută în revistă agenda de lucru pentru anul în curs, stabilindu-se realizarea, a celei de-a doua reuniuni interguvernamentale româno-palestiniene.

În cadrul întrevederii a avut loc un substanţial schimb de vederi cu privire la evoluţiile recente din procesul de pace din Orientul Mijlociu şi situaţia internă palestiniană. Demnitarul palestinian, care a venit în România după două runde de negocieri interne inter-palestiniene, desfăşurate săptămâna trecută la Cairo, a prezentat stadiul acestui dialog. Azzam al Ahmad a subliniat că s-a convenit stabilirea unei agende a reconcilierii, care să urmărească formarea în perioada imediat următoare a unui guvern palestinian de largă reprezentare şi stabilirea unui calendar electoral.

Înaltul oficial palestinian a exprimat apreciere pentru poziţia constantă a României în problematica procesului de pace din Orientul Mijlociu.

Subliniind importanţa instituirii unui climat de pace şi securitate în Orientul Mijlociu, şeful diplomaţiei române a reiterat necesitatea reluării cât mai curând a negocierilor directe israeliano-palestiniene, având drept scop crearea a două state care să co-existe în pace şi securitate. România sprijină implicarea mai activă a UE în procesul de pace, în vederea accelerării acestuia şi revenirea părţilor implicate la negocieri directe care să conducă la o soluţie durabilă. Demnitarul român a subliniat că rezolvarea problemei israeliano-palestiniene va avea un impact pozitiv şi asupra altor state din regiune.

În încheiere, demnitarul palestinian a adresat condoleanţe ministrului Titus Corlăţean pentru cei doi cetăţeni români ucişi în atentatul terorist din Algeria şi a reiterat poziţia constantă de condamnare fermă a oricărei acţiuni teroriste, din orice parte ar veni aceasta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii