Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Grigol Vashadze, ministrul afacerilor externe al Georgiei

ro

16 Oct, 2012 21:13 601 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu omologul georgian în funcţie, Grigol Vashadze astăzi, 15 octombrie 2012, la Luxemburg. Cu această ocazie, şeful diplomaţiei române a remarcat consolidarea procesului democratic din Georgia prin scrutinul parlamentar de la 1 octombrie 2012, subliniind că acesta reprezintă un exemplu pentru întreaga regiune.

Şeful diplomaţiei române a exprimat sprijinul pentru evaluările preliminare ale Misiunii Internaţionale de Observare a alegerilor organizate sub egida OSCE/ODIHR, încurajând autorităţile de la Tbilisi să implementeze recomandările acesteia. Ministrul Titus Corlăţean a exprimat speranţa că noul Guvern care va fi format şi forţele politice care vor accede în Parlament vor coopera pentru asigurarea continuităţii în îndeplinirea obiectivelor pe care Georgia şi le-a asumat în eforturile sale de consolidare a democraţiei.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a reiterat angajamentul României de a sprijini în continuare demersurile Georgiei vizând îndeplinirea aspiraţiilor sale legitime de integrare europeană şi euro-atlantică. Cei doi miniştri au subliniat nivelul excelent al relaţiilor politice româno-georgiene şi au convenit asupra interesului reciproc pentru dezvoltarea relaţiilor economice, cu accent pe sectorul energetic.

Informaţii suplimentare:

România şi Georgia au sărbătorit anul acesta două decenii de relaţii diplomatice. România este, în prezent, principalul contribuitor la activitatea misiunii civile EUMM Georgia, cu 35 de persoane dislocate în teren, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului încheiat în august 2008. În susţinerea procesului de dezvoltare democratică a Georgiei, ministrul Titus Corlăţean a participat la vizita comună a miniştrilor de externe din Bulgaria, Republica Cehă, Letonia, Lituania şi România în Georgia, din data de 17 septembrie 2012. De asemenea, este printre co-semnatarii scrisorii comune pe care miniştrii de externe ai Bulgariei, Republicii Cehe, Letoniei, Lituaniei şi României au adresat-o Preşedintelui Mihail Saakashvili şi liderului grupului politic „Visul Georgian", câştigător al alegerilor de la 1 octombrie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii