Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Andrei Marga cu Ambasadorul Republicii Italiene în România, Mario Cospito

ro

19 May, 2012 22:10 891 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, l-a primit astăzi, 18 mai 2012, pe ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, Mario Cospito, în vizită de curtoazie.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relaţiilor româno-italiene, reflectat atât în dinamica dialogului politico-diplomatic, în dezvoltarea cooperării în plan social şi cultural, cât şi în evoluţia ascendentă a schimburilor comerciale şi investiţiilor italiene în România, care s-a ridicat, la finele anului 2011, la 13 miliarde euro.

Şeful diplomaţiei române şi-a exprimat speranţa că frecvenţa contactelor la nivel înalt va fi la fel de intensă şi în 2012, reiterând, în acest context, invitaţia adresată omologului italian, de a efectua o vizită oficială în România în cursul acestui an.

Menţionând ponderea comunităţii româneşti din Italia în relaţia bilaterală, ministrul român al afacerilor externe a exprimat întreaga apreciere şi satisfacţie pentru decizia Guvernului italian de a elimina restricţiile privind accesul pe piaţa italiană a muncii pentru lucrătorii români, începând cu 1 ianuarie 2012, precum şi pentru recunoaşterea de către autorităţile italiene a Bisericii Ortodoxe Române.

Au fost abordate, totodată, aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen, ambasadorul italian reiterând sprijinul constant al Italiei pentru aderarea României la Schengen.

Cele două părţi au convenit asupra intensificării dialogului politic bilateral în toate domeniile în care cele două state au o abordare comună la nivel european, în spiritul parteneriatului strategic bilateral.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi situaţia românului decedat recent în Italia (Lecce), convenindu-se asupra menţinerii unei strânse colaborări în vederea clarificării cât mai rapide a aspectelor sesizate de partea română şi evitare pe viitor a producerii unor astfel de incidente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii