Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti

ro

12 Nov, 2014 08:21 1090 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat astăzi, 11 noiembrie 2014, la o reuniune cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti. Reuniunea a fost organizată de Ambasada Republicii Italiene la Bucureşti, în calitate de Preşedinţie rotativă a Consiliului UE. La reuniune a participat şi secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba.
 
Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii pe teme de actualitate şi care vizează priorităţile României în materie de politică externă, cu accent pe afaceri europene.   În cadrul discuţiilor au fost abordate cu predilecţie ultimele evoluţii din vecinătatea Uniunii, Republica Moldova şi Ucraina, precum şi provocările de securitate cărora UE şi statele membre trebuie să le răspundă în perioada următoare.
 
Ministrul afacerilor externe a reiterat poziţia României în privinţa necesităţii menţinerii unui sprijin activ faţă de Republica Moldova din partea statelor membre. În acest sens, şeful diplomaţiei române a menţionat că accelerarea proceselor naţionale de ratificare a acordurilor AA şi DCFTA cu Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, semnate în iunie a.c. ar transmite un mesaj clar de solidaritate pentru statele care demonstrează angajament faţă de parcursul european.
 
Ministrul Teodor Meleşcanu a mai precizat că extinderea Uniunii va continua să reprezinte o prioritate a politicii externe a României, subliniind rolul politicii de extindere în promovarea păcii şi stabilităţii în regiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii