Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:28 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Cristian Diaconescu - Günther Krichbaum

ro

02 Apr, 2012 22:43 534 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 2 aprilie 2012, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului german, Günther Krichbaum.

Discuţiile au relevat dinamica excepţională a relaţiilor bilaterale dintre România şi R. F. Germania şi s-au concentrat pe teme de interes comun ale agendei europene, precum Strategia UE pentru regiunea Dunării, aderarea la Schengen, extinderea UE, evoluţiile din vecinătatea estică.

Ministrul român al afacerilor externe a reiterat aprecierea sa faţă de abordarea constructivă a Germaniei privind aderarea României la Schengen şi a subliniat angajamentul autorităţilor române pentru asumarea cu responsabilitate a rolului care le revine la frontiera estică a Uniunii.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au pus accentul pe faptul că Uniunea Europeană trebuie să ofere un sprijin mai puternic ţărilor din vecinătate pentru întărirea democraţiei şi a statului de drept, prin utilizarea la potenţialul maxim atât a Parteneriatul estic, cât şi a politicilor europene.

Ti-a placut articolul?

Comentarii