Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere bilaterală România - Vietnam la Kinshasa

ro

13 Oct, 2012 17:01 617 Marime text

Secretarul de stat Dan Petre a avut astăzi, 12 octombrie 2012, în marja participării la Sommet-ul Francofoniei de la Kinshasa, o întrevedere bilaterală cu Nguyen Thi Doan, vice-președinte al Republicii Socialiste Vietnam.

Cei doi demnitari au subliniat tendinţa ascendentă a dialogului politic, a schimburilor comerciale şi economice din ultimii ani. De asemenea, cei doi oficiali au manifestat dorinţa de a conlucra pentru intensificarea cooperării la toate nivelurile, atât prin organizarea de consultări bilaterale şi revigorarea programului de vizite la nivel înalt, cât şi prin sprijinul reciproc în cadrul organizaţiilor internaționale şi regionale din care fac parte.

Nguyen Thi Doan a exprimat recunoştinţa pe care Vietnamul o poartă statului român pentru programele educaţionale, în baza cărora au studiat peste 3000 de vietnamezi, manifestând interes pentru încheierea unor noi acorduri bilaterale privind educația.

Secretarul de stat Dan Petre a exprimat totala disponibilitate a părţii române în acest sens şi a amintit faptul că studenții vietnamezi pot beneficia şi de bursele de studii doctorale sau post-doctorale "Eugen Ionescu", gestionate de către Agenția Universitară a Francofoniei. Totodată, vice-președintele vietnamez a evocat necesitatea valorificării potenţialului existent în relaţiile economice româno-vietnameze. De asemenea, a apelat la sprijinul României, în cadrul UE, pentru recunoașterea statutului de economie de piață al Vietnamului şi semnarea unui Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Secretarul de stat român a felicitat partea vietnameză pentru realizările din ultimii ani, mai ales pentru cele din domeniul economic şi a reafirmat că România doreşte să valorifice relaţiile sale excelente cu Vietnamul, inclusiv în cadrul UE.

Ti-a placut articolul?

Comentarii