Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convocarea la MAE a însǎrcinatului cu afaceri a.i. al Republicii Belarus la Bucureşti

ro

01 Mar, 2012 20:15 667 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe a luat notǎ, cu îngrijorare, de decizia administraţiei de la Minsk de a solicita Şefului Delegaţiei UE şi ambasadorului Poloniei în Belarus sǎ pǎrǎseascǎ ţara, la 28 februarie 2012.

Ca urmare, în semn de solidaritate cu diplomaţia polonezǎ, Ministerul Afacerilor Externe a dispus rechemarea, pentru consultǎri, pe o duratǎ nedeterminatǎ, a însǎrcinatului cu afaceri a.i. al României la Minsk.

Cu acest prilej, vor fi evaluate în profunzime modalitǎţile de promovare a valorilor democraţiei, respectului pentru drepturile omului şi statului de drept în Republica Belarus, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul agendei Parteneriatului Estic al Uniunii Europene.

De asemenea, la 1 martie, însǎrcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Belarus la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se comunica poziţia României în aceastǎ privinţǎ.

Mǎsurile respective constituie un mesaj de solidaritate şi unitate al statelor membre UE faţǎ de decizia amintitǎ a autoritǎţilor de la Minsk.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii