Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari bilaterale romano-egiptene pe linia ministerelor Afacerilor Externe

ro

26 May, 2010 04:32 800 Marime text

O nouă rundă de consultări politico-diplomatice româno-egiptene, pe linia ministerelor Afacerilor Externe, a avut loc astăzi, la Bucureşti.

Delegaţia română a fost condusă de Doru Costea, secretar de stat pentru afaceri globale, iar cea egipteană de Hamdi Loza, adjunctul ministrului Afacerilor Externe.

În cadrul convorbirilor a fost trecută în revistă agenda schimburilor politice bilaterale, cu accent pe reconfirmarea voinţei părţilor de a intensifica dialogul bilateral la cel mai înalt nivel. Totodată, au fost examinate stadiul şi perspectivele proiectelor de cooperare bilaterală, o atenţie aparte fiind acordată dezvoltării şi diversificării schimburilor în domeniile economic, investiţional, afacerilor interne, apărării şi cultural-educaţional. Părţile au reafirmat dorinţa comună de actualizare a cadrului juridic bilateral, astfel încât cooperarea în domeniile menţionate să poată fi dezvoltată inclusiv prin apelul la mecanismele disponibile, în virtutea accesării de către România şi Republica Arabă Egipt a programelor dezvoltate sub egida UE.

Agenda internaţională a constituit, de asemenea, un subiect abordat în profunzime. Părţile au realizat un schimb constructiv de opinii privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, inclusiv Procesul de Pace din regiune, agenda africană, cu referire la necesitatea identificării unei soluţii negociate pentru chestiunile încă pendinte în Iniţiativa privind Bazinul Nilului. Totodată, cei doi demnitari au discutat despre situaţia din Irak şi Afganistan, despre conflictele îngheţate din proximitatea Mării Negre şi şi-au exprimat preocuparea pentru soluţionarea paşnică a dosarelor de proliferare.

Cele două părţi au reafirmatangajamentul de a continua eforturile active de gestionare şi soluţionare prin mijloace paşnice şi constructive, generatoare de pace şi stabilitate pe termen lung.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii