Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă de presă a comisarului României la EXPO 2012 Yeosu, Ferdinand Nagy

ro

27 Jul, 2012 17:01 1108 Marime text

Comisarul României la Expoziţia Internaţională de la Yeosu, din Republica Coreea, preşedinte al Biroului Internaţional pentru Expoziţii, Ferdinand Nagy, a susţinut vineri, 27 iulie 2012, o conferinţă de presă pentru jurnaliştii coreeni şi străini acreditaţi la EXPO 2012 Yeosu.

În cadrul conferinţei de presă, desfăşurate cu ocazia Zilei dedicate României la EXPO 2012, care va avea loc pe 29 iulie 2012, comisarul Ferdinand Nagy a anunţat principalele evenimente care se vor desfăşura cu această ocazie.

Programul special pentru Ziua Naţională va începe la ora 10.00, ora locală (4.00 - ora României) cu o ceremonie oficială, la care vor participa oficialităţi locale, comisarul EXPO 2012, Lee Joon-Hee, cât şi ambasadorul României la Seul, Călin Fabian.

Ceremonia va fi urmată de un spectacol cultural inedit, ai cărui protagonişti vor fi artişti coreeni care vor interpreta la nai piese româneşti şi din repertoriul internaţional. Interpreţii coreeni de nai sunt parte a unei asociaţii culturale din Seul care are ca scop promovarea muzicii cântate la nai şi dezvoltarea acesteia.

Având în vedere tradiţia românească în ceea ce priveşte naiul şi contribuţia pe care maestrul Gheorghe Zamfir a avut-o la popularizarea naiului în întreaga lume, concertul de nai al artiştilor coreeni va reprezenta o experienţă interculturală de excepţie şi va fi un exemplu grăitor pentru modul în care pot fi realizate schimburile culturale între cele două ţări şi sporirea cunoaşterii reciproce dintre cele două popoare.

Ziua României la EXPO 2012 va contribui la aprofundarea identităţii noastre naţionale în acest spaţiu, conferindu-ne un moment de maximă vizibilitate. România, ca ţară ce deţine preşedinţia în exerciţiu a Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE) şi ca membru fondator al acestei organizaţii internaţionale, se află în faţa unei responsabilităţi crescute privind calitatea, adecvarea şi profesionalismul eforturilor sale de reprezentare externă în cadrul unor astfel de evenimente de diplomaţie publică", a declarat, în cadrul conferinţe de presă, comisarul Ferdinand Nagy.

În ataşament regăsiţi intervenţia completă a comisarului Ferdinand Nagy pentru conferinţa de presă.

Informaţii suplimentare:

Fiecare ţară participantă are, potrivit tradiţiei EXPO, o zi naţională, iar României i-a revenit în cadrul acestei expoziţii internaţionale ziua de 29 iulie. Ziua României la EXPO YEOSU 2012 coincide cu celebrarea Zilei Imnului Naţional al României, "Deşteaptă-te, române!".

România este prezentă la Expo Yeosu 2012 cu un pavilion conceput în jurul unicităţii şi importanţei ecologice a Deltei Dunării şi a fost a atras până în prezent aproximativ 500.000 de vizitatori. Tematica participării României la EXPO 2012 Yeosu evidenţiază în principal unicitatea Deltei Dunării, precum şi a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- şi etnodiversitate, în contextul dezvoltării durabile.

Expoziţia Internaţională din Yeosu, Republica Coreea se desfăşoară pe durata a 90 de zile, de pe 12 Mai până pe 12 August 2012. În cadrul expoziţiei, sunt prezente 104 ţări participante şi 6 organizaţii internaţionale, iar organizatorii EXPO estimează un număr de peste 8 milioane de vizitatori pe durata celor 3 luni de desfăşurare a manifestării.

Expoziţia se desfăşoară pe o suprafaţă de 25 ha în zona portului din Yeosu, oraş situat în centrul zonei de sud a Peninsulei Coreea. Tema expoziţiei de anul acesta este "The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities".

Informaţii actualizate despre participarea României la EXPO 2012, fotografii şi imagini video se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012: http://www.royeosu2012.ro/ şi site-ul MAE: http://www.mae.ro/expo-2012.

În ataşament regăsiţi intervenţia completa a comisarului Ferdinand Nagy pentru conferinţa de presă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii