Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe salută numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura, în poziţia de Şef al Delegaţiei UE în Japonia 05 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 16:21 859 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentat al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate privind numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura, în poziţia de Şef al Delegaţiei UE în Japonia.

Ambasadorul român ocupă, în prezent, funcţia de director general pentru gestionarea relaţiilor cu Asia, în cadrul echipei de conducere a Serviciului European de Acțiune Externa. Totodată, în cadrul diplomaţiei naţionale, acesta a ocupat funcţia de Ambasador al României în Republica Populară Chineză și Mongolia, precum și în Republica Coreea.

Numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura este o reconfirmare a profesionalismului diplomatului roman şi a experienţei deosebite a acestuia în domeniul relaţiilor cu Asia, precum şi a dezvoltării relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii săi de pe continentul asiatic.
Activitatea diplomatică a Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura şi aprecierea de care se bucură reprezintă, în acelaşi timp, o recunoaştere a contribuţiei semnificative a diplomaţiei române la consolidarea Serviciului European de Acţiune Externă şi a creşterii rolului UE în lume, contribuţie apreciată inclusiv cu ocazia vizitei recente la Bucureşti, din 27-28 august a.c., a doamnei Catherine Ashton, Înalt reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru promovarea activă a diplomaţilor români în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, cu scopul de a asigura o prezenţă semnificativă a României pe măsura expertizei pe care diplomaţii români o deţin în domenii variate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii