Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de încheiere a celei de-a XIX-a ediţii a Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi

ro

18 Nov, 2012 20:37 971 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe a organizat în perioada 11 - 18 noiembrie, la Poiana Braşov, cea de-a XIX-a ediţie a Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi. Cursurile au avut ca punct de plecare tema „Abordări regionale într-un context multilateral - provocări într-o lume în globalizare" şi s-au bucurat de o prezenţă variată, reunind 37 de participanţi de pe patru continente.

Ceremonia oficială de încheiere a cursurilor a avut loc sâmbătă, 17 noiembrie, în prezenţa secretarului de stat Dan Petre. Cu acest prilej, secretarul de stat le-a înmânat tinerilor diplomaţi români şi străini certificatele de participare şi le-a mulţumit pentru implicarea activă pe tot parcursul acţiunii, a afirmat că aceştia au beneficiat din plin de pregătirea academică oferită.

Demnitarul roman a subliniat, în acest context, importanţa cursurilor ca exerciţiu de diplomaţie ce contribuie la crearea de legături profesionale şi umane solide.

„Aceste cursuri reprezintă o experienţă interesantă, un laborator în care se nasc idei noi, dar constituie, în egală măsură, şi o modalitate de informare pe tema relaţiilor internaţionale, atât la nivel global, cât şi din perspectiva României."

În finalul discursului, secretarul de stat Dan Petre şi-a exprimat speranţa că tradiţia Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi va continua şi că ediţiile viitoare se vor bucura de o participare cât mai largă.

Informaţii suplimentare:

Programul de diplomaţie publică „Cursurile Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi", iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat în anul 1991. Acţiunea este cuprinsă în calendarul tradiţional de activităţi specifice de diplomaţie publică al MAE şi, până în prezent, s-a bucurat de un interes crescând din partea participanţilor, deopotrivă lectori şi cursanţi, români şi străini, din spaţiul euro-atlantic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii