Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celulă de criză la nivelul MAE privind situaţia din Siria

ro

18 Feb, 2012 21:31 657 Marime text

Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria, la nivelul MAE, a fost creată o celulă de criză. Aceasta va fi coordonată de directorul politic al MAE. Activitatea celulei de criză va consta în gestionarea aspectelor care decurg din evoluţia situaţiei politice şi de securitate din Siria, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.

Această structură va asigura şi coordonarea celulei de intervenţie pe linie consulară, înfiinţată la nivelul Departamentului Consular, unde funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează și cu această ocazie recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Ministerul Afacerilor Externe solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

Ti-a placut articolul?

Comentarii