Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada României din Roma monitorizează evoluţia stării de sănătate a cetăţeanului român Florin Damian

ro

19 Oct, 2012 23:09 970 Marime text

Ambasada României din Roma urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a cetăţeanului român Florin Damian, care şi-a dat foc joi la Roma, în faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii Italiene.

La data de 18 octombrie 2012, coordonatorul Secţiei Consulare Române din Roma s-a deplasat la Spitalul Saint Eugenio din Roma pentru a îl vizita pe cetăţeanul Florin Damian. Din discuţiile avute cu medicii, în îngrijirea cărora acesta se află, a rezultat că este în afara oricărui pericol şi că arsurile nu sunt grave, urmând ca acesta să se recupereze.

Cetăţeanul Florin Damian are un litigiu de muncă ce durează de mai mulţi ani şi a reclamat sau a acţionat în judecată mai multe instituţii, a intrat în greva foamei la Strasbourg şi a apelat de mai multe ori autorităţile italiene, timp de mai mulţi ani, pentru rezolvarea problemelor sale.

În urma demersurilor efectuate de Ambasada României în Italia şi de Consulatul General Torino, cetăţeanul Damian Florin a fost reprimit la muncă în cadrul firmei la care lucra, iar familia Damian a primit o casă socială de la primăria locală. Firma la care lucra a luat măsuri pentru plata către petent a salariilor indicate în statele de salarii valabile pentru perioada februarie 2005 - ianuarie 2010, semnate de acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii