Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:12 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MDRAP - Şcoli modernizate prin programul POR 19 septembrie 2014

ro

19 Sep, 2014 13:51 1052 Marime text
Şcoli modernizate prin programul POR
 
Lucrări în valoare totală de aproape 90 de milioane lei, destinate îmbunătăţirii infrastructurii şcolare, vor debuta, în perioada imediat următoare, la 20 de unităţi de învăţământ din 8 judeţe (Prahova, Ilfov, Olt, Valcea, Timiş, Arad, Dolj, Mehedinţi). Proiectele sunt finanţate prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Contractele de finanţare pentru cele 20 de proiecte au fost semnate joi, 17 septembrie, de reprezentanţii MDRAP, ai beneficiarilor finanţării şi ai agenţiilor de dezvoltare regională. Proiectele prevăd lucrări de reabilitare, extindere, modernizare a unor şcoli, grădiniţe, campusuri şcolare, lucrări de construcţie, reparaţii sau investiţii în creşterea confortului termic.

Proiectele, cu termene de execuţie între 9 şi 15 luni, se derulează în cadrul Axei prioritare 3 a programului Regio, Domeniul major de intervenţie 3.4. “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Domeniul 3.4 a beneficiat, la sfârşitul anului trecut, de o suplimentare a bugetului alocat, ca urmare a realocării unei sume de peste 200 de milioane de euro, de la alte programe operaţionale. Apelul de proiecte pentru noile fonduri a fost lansat în luna martie 2014, iar la nivelul lunii iulie 311 proiecte deja trecuseră de prima etapă de analiză.
Ataşăm lista celor 20 de contracte de finanţare semnate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii