Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:35 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT MAI Trei elicoptere MAI in sprijinul ranitilor din accidentul de circulatie produs in Bulgaria - 21 septembrie 2014

ro

21 Sep, 2014 12:22 901 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în acidentul din Bulgaria.

În această dimineață, alte două elicoptere de tip SMURD s-au deplasat în Bulgaria la ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, acestea urmând să aducă în România persoanele cele mai grav rănite.
La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenții medicale de urgență, formate din medici și asistenți SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniților și vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului.

Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea întreaga operațiune de intervenție medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.
La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul implicat în accident, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii