Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Iarna își intră în drepturi la Constanța! ANM a emis cod galben de ninsoare și vânt

ro

15 Dec, 2021 10:21 4196 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare cod galben de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului ce vizează Dobrogea. 

Potrivit ANM, în intervalul 15 decembrie, ora 20:00 – 16 decembrie, ora 14:00 în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10...15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40...45 km/h. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50...60 km/h.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în estul Munteniei, unde vor fi și condiții de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

UPDATE: Ora 11.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare now casting cod galben valabilă astăzi 15-12-2021 ora 11:00 până la 15-12-2021 ora 17:00. 

Conform ANM, în zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 - 60 km/h

RECOMANDĂRI de la ISU Delta Tulcea: 

✅ Înainte de a pleca la drum, cetățenii sunt sfătuiți să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.), să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient.
✅ Totodată, pentru siguranța lor, le recomandăm acestora să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.
✅  În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.
✅ Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sursa foto: ANM și Pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii