Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare meteo. Cod Galben în toată țara. Vânt, ploi, instabilitate atmosferică

ro

13 Oct, 2020 03:03 2383 Marime text

  • Vor fi intensificări ale vântului în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova cu viteze de peste 70…80 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, o atenționare tip Cod Galben care va intra în vigoare în această dimineața la ora 09.00 și va dura până la ora 21:00;

Specialiștii spun că în acest interval orar vor fi intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.


În cea mai mare parte a țării temporar va ploua.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.


ANM avertizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.
 
Sursa foto. Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii