Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri gratuite la Constanța pentru oricine își dorește o afacere de succes!

ro

05 Jun, 2019 18:18 6796 Marime text
Cu cât crește numărul celor care vor să-și deschidă o afacere pe cont propriu, cu atât e mai multă nevoie de informații care să îi ajute să reușească. Pentru a evita drumul spre faliment, Civitta Strategy & Consulting – una dintre cele mai reputate companii independente care oferă consultanță de management în țările emergente din Europa – organizează cursuri gratuite de antreprenoriat pentru toți cei cărora le surâde o carieră în afaceri.
 
De la work-shop-uri aplicate la cursuri interactive, susținute de profesioniști direct implicați în piața muncii de la noi din țară, care sunt la curent nu numai cu ultimele tehnici de dezvoltare a unui business, dar și cu particularitățile mediului de afaceri românesc, Civitta a conceput un întreg „kit de succes” pentru antreprenori, fondatori de star-up-uri și manageri locali. Cursurile sunt destinate zonelor Sud-Est și Nord- Est și sunt accesibile tuturor celor care își doresc să aibă o afacere solidă și prosperă. Datele complete sunt disponibile aici și aici, dar ca să fie și mai clară oferta Civitta, Claudiu Vrânceanu – unul dintre trainerii de la cursuri – detaliază în interviul de mai jos exact la ce să se aștepte participanții.

Ce este antreprenoriatul: o meserie? o vocație? o aventură?
Claudiu Vrânceanu: În opinia mea, antreprenoriatul este un proces de descoperire continuă în care, ca antreprenor sau ca viitor fondator, înveți și îți îmbunătățesti diferite competențe antreprenoriale. Cred că acest proces poate fi facilitat în egala masură de către fondatori ale unor afaceri de succes, dar și de antreprenori care au trecut prin eșecuri, cât și cu ajutorul specialiștilor din diverse domenii: finanțe, marketing, juridic, PR, vânzări, internaționalizare, resurse umane.
Antreprenoriatul este o meserie pentru antreprenorii în serie (și am întâlnit în cursurile mele oameni cu mai multe afaceri lansate succesiv). Antreprenoriatul este o vocație pentru antreprenorii care reușesc să țină cursuri în școli sau la cursuri private. Antreprenoriatul este o aventură pentru toți întreprinzătorii care își plătesc taxele și care au echipe în coordonare.

Există suficientă informație teoretică structurată pentru pregătire antreprenorială?
CV: Da, cred că există foarte multă informație teoretica disponibilă în comunități antreprenoriale, în hub-uri, în acceleratoare, pe site-uri specializate și pe platforme de educație. Acestea trebuie însă ancorate la realitatea antreprenorială din Romania și, în același timp, transpusă prin exemple ale antreprenorilor români de succes. Asta cred că lipsește pe piața educațională din România: studii de caz și bune practici ale firmelor românești prin care actualii și viitori antreprenori să asimileze noi competențe antreprenoriale.

Ce pregătire preliminară ar trebui să aibă un participant la cursul de antreprenoriat?
CV: Să fie curios, să împărtășească din know-how-ul propriu și celorlalți participanți la curs, să își dorească îmbunătățirea modelului de business, să fie deschis cu scopul de a identifica „butoanele de apăsat” din tabloul de board al afacerii proprii.

Care credeți că sunt competențele care prevalează în activitatea unui antreprenor de succes: tehnologice, manageriale, financiare, de marketing, de resurse umane?
CV: Cred că principala competență a unui antreprenor are legatură cu principiile de business Blitzscaling și constă în prioritizarea creșterii în detrimentul eficienței și în fața incertitudinii. Altfel spus, este important să înveți, ca antreprenor, principiile și ingredientele creșterii accelerate într-un context bazat doar pe incertitudine, în care presiunile interne și externe te invită să fii mai degrabă eficient.

Ce așteptări aveți de la cursanții: să devină antreprenori sau să folosească aceste calități antreprenoriale pentru a promova din poziția pe care o ocupă?
CV: În egală măsură, îmi place să lucrez în cadrul cursului cu viitori intraprenori (managerii companiilor care dobândesc un mindset de antreprenor), dar și cu cei care vor să facă pasul din corporație spre antreprenoriat.  În companiile din România sunt mulți profesioniști caracterizați de spirit antreprenorial. Mă aștept ca acești viitori foști angajați să își folosească ideile pentru a revoluționa un anumit sector. Ei își vor aplica ideile și expertiza acumulate fie pentru a rezolva probleme serioase cu care se confruntă momentan societatea, fie pentru a satisface o nevoie identificată pe piața liberă.

Care credeți că ar putea fi motivația pentru ca o persoană să participe la curs?
CV: Principala motivație ar fi identificarea unor căi de creștere a afacerii proprii, startup sau scaleup, pornind de la pilonii modelului de business actual, strict pe baza unor exemple și studii de caz din antreprenoriatul românesc.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii