Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce băuturi alcoolice să nu lipsească de la o petrecere?

ro

22 May, 2023 15:57 1240 Marime text

 
Probabil că dacă ai ajuns la acest articol, încă ești destul de pregătit pentru a duce câteva petreceri lungi care se termină abia în zori. Este de la sine înțeles că te mai duci la o petrecere pe lună, având în vedere alergătura și stresul din timpul zilelor de muncă, poate chiar și de weekend dacă faci ore în plus. Așa că, dacă cineva îți spune că nu mai ai vârsta pentru a merge la petreceri și de a dansa până dimineață, spune-le simplu că greșesc. Distracția nu are vârstă și să te superi pe cineva că mai merge la petreceri să se distreze, este ca și cum te-ai supăra pe Soare că strălucește.
Indiferent dacă mergi zi de zi și noapte de noapte în club sau te mai vezi cu prietenii la o petrecere în aer liber. Dacă tot vine sezonul cald, indirect vine și sezonul petrecerilor, al serilor mai mult sau mai puțin liniștite din grădină și al sticlelor de alcool cu care vine fiecare de acasă și la final le pui pe masă și aveți alcool cât pentru toată luna, nu pentru toată seara. Dacă obișnuiești să consumi alcool la petreceri, trebuie doar să nu întreci prea rău măsura. Dacă este prea mult alcool și nu aveți cum să îl consumați, nu vă forțați. Găsiți un loc de depozitare pentru ce a rămas.
Un alt sfat bătrânesc, dar destul de util atunci când consumi alcool la petreceri este să te hidratezi și să nu combini băuturile. Probabil că ai mai auzit regulile astea de la părinți sau de la prieteni trecuți prin experiențe neplăcute cu alcoolul. Când mergi la următoarea petrecere, îți recomandăm ca la un pahar de alcool consumat să bei cel puțin și unul de apă.
Sperăm că n-am vorbit prea mult de petreceri și ți-am făcut poftă. Dacă am făcut asta, ne apre rău, dar o să continuăm, iar în acest articol o să îți prezentăm câteva băuturi alcoolice care nu ar trebui să lipsească de la o petrecere.

Berea – clasicul elixir

Berea este un clasic al băuturilor alcoolice, iar asta nu s-a întâmplat recent, ci de multe sute de ani. Acum, berea este populară mai ales rece și mai ales în sezonul cald. Dacă ai o casă mai mare și la tine se țin petrecerile sau te duci la o petrecere cu băuturi alcoolice, cu berea nu o să dai greș. Oricine a băut cel puțin o bere rece și a răsuflat ușurat.
Partea bună la bere este că e o băutură alcoolică cu un gust specific, bună, din ingrediente naturale și este foarte ieftină. Dacă voiai să faci pe toată lumea de la o petrecere fericită, te prezinți cu un bax de bere și restul se întâmplă de la sine.

Vinul – mai trebuie să spunem ceva?

Și vinul este o băutură care încântă papilele gustative ale strămoșilor de mii de ani, încă de pe vremea romanilor. Este o băutură potrivită dacă ești genul mai retras și mai relaxat și vrei să stai mai mult să socializezi la o petrecere. Atunci când alegi un vin, ar trebui să te orientezi după principalele trei tipuri: vin roșu, vin rose și vin alb.
Vinul roșu este preparat din struguri și este cel mai greu de falsificat vin dintre toate tipurile. Când vorbești despre vin roșu, vorbești și despre un gust fin și o aromă distinctă. Când îl bei, parcă o pajiște plină cu flori a înflorit pe limba ta.
Vinul alb este produs din struguri albi sau verzi și este obținut prin fermentarea sucului de struguri. Atunci când bei un vin alb, ar fi bine să ai pe o farfurie, lângă tine carne de pui sau de pește. Vinul alb mai este cunoscut și sub altă formă și în compania apei minerale. El se numește șpriț.
Vinurile rose reprezinta varianta de mijloc și sunt foarte bune dacă preferi aromele ușoare. Dacă ești la masă și bei un pahar de rose, ai putea să adaugi pe o farfurie și o salată de pui sau miel.

Șampania – regina serii

Am ajuns și la regina unei seri de petrecere sau indicele eleganței și al stărilor de bine, șampania. Da, șampania este diferită de vinul spumant, nu sunt nume diferite care desemnează același lucru. Diferența este că la vinul spumant, aromele sunt mai fructate și bulele mai sesizabile, iar șampania este mai discretă. Dacă sărbătorești o ocazie specială, o sticlă de șampanie este cea mai potrivită. În plus, până și atunci când deschizi sticla de șampanie este un spectacol, toată lumea este atentă la dopul săltăreț și la spuma care curge peste tot.
Acestea au fost băuturile care nuar trebui să lipsească de pe masa din grădină sau din club. Toate cele prezentate sunt băuturi cu un nivel scăzut de alcool.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii