Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să lucrezi la Inspecţia Judiciară? Concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic definitiv

ro

17 Nov, 2015 00:00 2882 Marime text


Inspecţia Judiciară organizează un concurs/examen pentru ocuparea unui post de consilier juridic definitiv - personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din aparatul propriu al Inspecţiei Judiciare.
 
Concursul/examen va avea loc în perioada 10 decembrie - 10 ianuarie 2016 şi va consta în susţinerea următoarelor probe: proba scrisă la o limbă străină la alegere, engleză sau franceză; probă scrisă de verificare a cunoştinţelor teoretice la disciplinele drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal, organizare judiciară, elemente de drept comparat şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului; proba orală.
 
Se poate înscrie la concursul/examenul pentru ocuparea posturilor de consilier juridic - personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, în aparatul propriu al Inspecţiei Judiciare, persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 14 alin. (2) lit. a-e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, şi are o vechime în specialitate de cel puţin cinci ani.
 
Potrivit Legii nr. 303/2004, art. 14 alin. (2), „la concursul pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii se poate înscrie persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) este licenţiată în Drept;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
d) cunoaşte limba română;
e) este aptă, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei“.
 
Ultima zi în care se depun cererile pentru înscrierea la concurs/examen alături de documentele necesare este 25 noiembrie. Candidaţii vor depune şi o recomandare privind profilul profesional şi moral de la ultimul loc de muncă sau ultima instituţie de învăţământ absolvită.
 
Taxa de înscriere este de 400 de lei şi se va depune la sediul Inspecţiei Judiciare - Direcţia economică şi administrativă.
 
Formularul cererii tip de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Inspecţiei Judiciare. Tot acolo puteţi afla mai multe despre calendarul de desfăşurare, legislaţia relevantă, bibliografia şi tematica concursului/examen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii