Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost publicate în Monitorul Oficial formularele necesare pentru șomajul tehnic plătit de stat

ro

01 Apr, 2020 00:40 8869 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 269/31 martie 2020 au fost publicate modelele de formulare necesare la șomajul tehnic plătit de stat, respectiv declarație pe proprie răspundere, cerere, listă pentru firme, PFA, întreprinderi individuale.

Astfel, Ministerul Muncii a publicat ordinele cu numerele 740, 741, 742, şi 743, prin care se stabilesc formularele necesare firmelor, persoanelor fizice autorizate (PFA), cluburilor sportive și altor beneficiari ai șomajului tehnic plătit de stat pe perioada stării de urgență, ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă numărul 32/2020.

Prin Ordinul ministrului Muncii 740/2020, s-au stabilit cererea de șomaj tehnic și Declarația pe proprie răspundere de încetare a activității determinată de efectele pandemiei coronavirus COVID-19 de către PFA, întreprinderi individuale, alți profesioniști etc. 

Ordinul 741/2020 al ministrului Muncii face referire la firme iar aici există următoarele formulare: Cererea pentru subvențiile la indemnizația de șomaj tehnic, declarația pe proprie răspundere a angajatorului și lista cu angajații trimiți în șimaj tehnic, care cuprinde detaliile pentru fiecare caz.
Aceste documente sunt trimise de angajator la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din subordinea ANOFM, pe adrese de mail.

Documentele necesare, care se depun și se procesează online sunt:
-cerere;
-declaratie pe proprie răspundere;
-lista cu angajații care intră în șomaj tehnic.
Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maxim 15 zile, iar plata angajatorilor către salariații aflați în somaj tehnic se va efectua în 3 zile.
Angajatul în șomaj tehnic va primi 75% din din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate  CAS, CASS și impozitele aferente.

Pentru cluburile sportive, închise de autorități pe perioada stării de urgență, s-a publicat Ordinul 742/2020, care curpinde cererea, declarația pe proprie răspundere din partea clubului și lista cu sportivii beneficiari ai indemnizației.

Prin Ordinul ministrului Muncii 743/2020 s-au stabilit cererea de șomaj tehnic și declarația pe proprie răspundere pe care le trimit la agențiile județene de plăți și inspecție socială cei cu venituri din drepturi de autor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii