Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPP cere Ministrului Igaş să ia măsuri împotriva tot mai deselor greşeli comise de personalul operativ la descinderi pe teren

ro

01 Feb, 2011 23:51 1742 Marime text
Bucureşti, 1 februarie 2010 ■ Institutul pentru Politici Publice constată că „greşelile" structurilor de intervenţie specială ce execută sau participă la descinderi pentru reținerea unor persoane sau pentru efectuarea unor percheziții, s-au transformat în fapt curent.

Ultimul exemplu este cel de astăzi, 1 februarie 2011, când polițiștii au intrat în forță la ora 6.00 dimineața în casa lui M.Ș. care locuiește împreună cu soția și cei doi copii, în comuna Pantelimon, la o altă adresă decât cea unde se presupunea că s-ar fi aflat persoana căutată.

Membrii familiei peste care forţele de ordine au intrat „din greşeală" au fost amenințați cu arma la ceafă, în condițiile în care chiar persoana căutată era ofemeie bănuită pentru fals și nicidecum pentru o infracțiune violentă, sau despre care existau indicii că s-ar fi opus eventual violent reţinerii.

În acest context, IPP solicită public Ministrului de Interne, Traian Igaș să ofere explicații pentru aceste greșeli care tind să devină o obișnuință, precum și pentru violența fără sens de care dau dovadă funcționarii publici din ministerul al cărui responsabil este.

În concret, solicităm domnului Igaș ca MAI să precizeze cum a fost posibil incidentul de astăzi, dacă polițiștii și-au cerut scuze pentru eroarea comisă, cine sunt persoanele vinovate de această eroare, în ce măsură aceste erori sunt consemnate în dosarele profesionale ale acestor vajnici luptători.

IPP va interpreta lipsa unei reacții ferme împotriva unor astfel de evenimente ca o acțiune de încurajare a acestora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii