Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPP a lansat portalul www.GuvernareLocala.ro Un serviciu de informare privind fiscalitatea locala şi starea serviciilor publice din localităţile din România

ro

25 Oct, 2010 17:43 1832 Marime text
Accesaţi portalul www.GuvernareLocala.ro, cel mai nou serviciu de informare în timp real cu privire la politicile fiscale locale şi calitatea serviciilor primare de utilităţi publice din oraşele României, dezvoltat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP)!

Aplicaţia se adresează cetăţenilor, operatorilor publici şi privaţi de servicii publice, organizaţiilor neguvernamentale şi trusturilor de presă, mai ales celor locale, mediului academic etc. şi urmăreşte, pe lângă informarea promptă şi constantă a publicului şi o mai mare transparenţă cu privire la cheltuirea banilor publici.

Aplicaţia oferă posibilitatea informării, prin abonarea gratuită la un newsletter disponibil în site, cu privire la cele mai noi ştiri din domeniul taxelor şi impozitelor locale, al serviciilor publice sau doar al unui anumit tip de serviciu public (ex: salubrizare, termoficare etc.). Portalul pune la dispoziţie informaţii cu privire la procesul legislativ incident în domeniul serviciilor publice, datele fiind actualizate cu o frecvenţă săptămânală.

Pentru cei interesaţi IPP afişează sistematic clasamente referitoare la: cele mai mari taxe locale din ţară, cele mai scumpe servicii publice, cele mai eficiente primării din punct de vedere al managementului serviciilor şi alte asemenea informaţii utile tuturor celor care sunt interesaţi de viaţa comunităţii în care trăiesc. Odată cu lansarea lui, afişăm clasamentul primăriilor cu cel mai mare număr de taxe speciale, aşa cum au fost ele în vigoare la sfârşitul anului trecut.

Nu în ultimul rând, portalul este un instrument interactiv care dă posibilitatea utilizatorilor să semnaleze orice problemă/abuz din partea autorităţilor locale în ceea ce priveşte stabilirea taxelor şi impozitelor locale, precum şi a tarifelor pentru serviciile publice. Aceste situaţii vor fi verificate şi afişate pe site pentru expunerea acelor cazuri în care autorităţi publice sau operatori de servicii practică politici de taxare abuzive faţă de cetăţean.

Portalul www.GuvernareLocala.ro este realizat de Institutul pentru Politici Publice în cadrul proiectului Cetăţenii au drepturi! Mecanisme eficiente pentru identificarea şi reducerea taxării excesive pentru serviciile publice locale finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii