Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Camerei Deputatilor a inselat asteptarile celor care au sperat la transparenta si responsabilitate in cheltuirea banului public cu deputatii

ro

20 Jul, 2010 23:30 2056 Marime text
Bucureşti, 20 iulie 2010. În ultima şedinţă din 28 iunie a.c. a recent încheiatei sesiuni parlamentare, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis cu unanimitate de voturi să limiteze accesul publicului la informaţii despre cheltuielile deputaţilor făcute din bani publici. Decizia aşează un zid în faţa oricui încearcă să se informeze asupra sumelor cheltuite individual de deputaţi şi propune formule de aşa-zisă „eficientizare" a organizării informaţiei care nu fac altceva decât să ascundă, în realitate, datele concrete despre banii cheltuiţi.

În loc să urmărească mai atent modul în care sunt cheltuiţi banii publici la birourile parlamentare din teritoriu sau sumele decontate pentru activitatea din Bucureşti, în condiţiile în care, frecvent, Institutul pentru Politici Publice a acuzat cele două Camere că nu stăpânesc din punct de vedere financiar/contabil modul în care parlamentarii cheltuiesc fondurile publice, Camera Deputaţilor decide că este mai bine să nu mai comunice nominal nicio informaţie despre cheltuielile pe care le face fiecare deputat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii