Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zoli Toth, coleg de cauză cu Bono, Brad Pitt şi Pele

ro

20 Dec, 2012 19:43 1312 Marime text

Începând din decembrie 2012, Zoli Toth este ambasador al iniţiativei 46664 Bangles a Fundaţiei Nelson Mandela în România.

46664 Bangles este o iniţiativă non profit, bazată pe vânzarea unor brăţări prin care sunt susţinute proiectele umanitare ale fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, una dintre cele mai importante şi respectate figuri politice ale secolului XX. Zoli se alătură astfel unei liste de ambasadori care îi mai cuprinde pe Bono, Beyonce, Annie Lennox, actorii Brad Pitt, Will Smith, Clint Eastwood şi Morgan Freeman, fotbaliştii Luis Figo, Ronaldo şi Pele.

După mai multe proiecte ecologiste la care Zoli a pus umărul în ţară, eforturile lui au ajuns să fie recunoscute şi peste hotare. Zoli Toth este onorat să susţină proiectele Fundaţiei Nelson Mandela în calitate de amabasador şi a acceptand fără să stea pe gânduri propunerea. Iniţiativa 46664 Bangles (four, double six, six four în engleză) a primit numele de la numărul pe care Nelson Mandela l-a primit atunci când a fost încarcerat pe viaţă în 1964 în închisoarea din Insula Robben (Africa de Sud), fiecare brăţară fiind inscripţionată cu acest număr. Fondurile obţinute din vânzarea brăţărilor sunt folosite în proiectele Fundaţiei Nelson Mandela de conştientizare şi prevenire a infecţiei cu virusul HIV/SIDA şi de susţinere a organizaţiilor comunitare care îi asistă pe cei afectaţi de această boală.

În România, brăţările 46664 pot fi găsite în patru variante: cupru, argint, aur şi platină. Metalele folosite pentru producţia brăţărilor provin din exploatări miniere din Africa de Sud, ţară bogată în aceste resurse. Un alt motiv care l-a determinat pe Zoli să adere la această cauze este atenţia acordată sustenabilităţii activităţii de producere a brăţărilor şi grijii pentru mediu: metalele provin din mine locale, exploatate sustenabil, aurul, argintul, platina şi cuprul sunt prelucrate şi transformate în brăţări de către persoane care au nevoie de sprijin financiar, astfel ajutându-i să nu mai trăiască pe stradă şi să aibă acces la educaţie şi servicii de sănătate. Iniţiativa 46664 Bangles a fost lansată în iunie 2008 în cadrul concertului 46664 organizat la Londra cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani de către Nelson Mandela. Mai multe informaţii despre brăţări şi iniţiativă sunt disponibile pe http://bangles.46664.ro/.

Zoli este unul dintre primii posesori ai brăţării 46664 din România. În calitate de Ambasador 46664, Zoli va promova iniţiativa şi achiziţionarea brăţărilor în scopul susţinerii proiectelor Fundaţiei Nelson Mandela şi va participa la evenimentele organizate de fundaţie, atât în România, cât şi în străinătate.

"46664 este o cauză pe cât de simplă, pe atât de importantă. Numărul reaminteşte constant despre sacrificiile pe care Nelson Mandela a fost pregătit să le facă pentru cauzele în care crede cu pasiune şi asta ar trebui să ne dea de gândit: toţi putem să facem ce ne propunem dacă credem cu adevărat. 46664 nu este este o simplă brăţară, ci o filosofie de viaţă: cu puţin se poate face mult, ceea ce pentru noi înseamnă un obiect, pentru copiii din Africa şi pentru cei din România înseamnă tratamentul care le poate prelungi viaţa", a declarat Zoli Toth, Ambasador 46664 Bangles.

Despre Zoli Toth

Zoli Toth este muzician, antreprenor şi activist ecologist .

După terminarea studiilor la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi experienţa acumulată la Opera Maghiară, Filarmonica Transilvania şi la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţa", în anul 2000 pune bazele trupei de percuţie SISTEM, una dintre cele mai cunoscute şi inovatoare trupe din România. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, SISTEM câştigă locul al III-lea la concursul muzical Eurovision. SISTEM a lansat patru albume, a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a susţinut concerte atât în România, cât şi în străinătate.

În 2010, Zoli a debutat ca solist percuţionist cu Orchestra Radio din Bucureşti şi Filarmonica de Stat Banatul din Timişoara cu concertul Domino pentru percuţie solo şi orchestră de a compozitorului Adrian Enescu. Cea mai importantă apariţie cu acest concert a avut loc la Festivalul George Enescu în septembrie 2011.

Un fervent susţinător al cauzelor ecologiste, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour în România în 2009 de la WWF România. El s-a implicat şi în cauze sau proiecte care au drept scop protecţia mediului (Coaliţia România fără Cianură, Greenpeace, MaiMultVerde, Let's do it, Romania!) şi a prezentat emisiunea Green Report (TVR1) în 2009. În prezent, realizează emisiunea EcoFrecvenţa la Naţional FM.

Zoli este director general la compania de impresariat artistic şi evenimente Star Management, iniţiind proiecte precum Battle of Songs (primul concurs privat de compoziţie din România), ImpresarOnline.ro (primul site de rezervări artişti online), Star PR (PR pentru concerte ale unor artişti străini), Academia de Showbiz. Star Management asigură managemetul artiştilor Xonia şi SISTEM. De asemenea, Zoli este preşedintele Asociaţiei Star Education şi organizatorul Pro Istoria Fest, prin intermediul acestui eveniment o serie de obiective turistice fiind promovate în ţară şi în străinătate.

Zoli are 36 de ani, trăieşte în Bucureşti, este căsătorit şi tatăl a două fetiţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii