Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane

ro

19 Oct, 2010 23:41 698 Marime text
Salvati Copiii a lansat televiziunilor invitatia de a participa la actiunea de sensibilizare si informare a opiniei publice. Astfel, pe parcursul zilei de 18 octombrie 2010, de Ziua Europeană Impotriva Traficului de Persoane, prezentatorii posturilor Acasa TV, PRO TV si MTV au purtat simbolul acestei zile si au transmis mesaje telespectatorilor pentru a le atrage atentia asupra acestui fenomen.

Salvati Copiii organizeaza maine, 20 octombrie 2010, in Cafepedia (Str. Pictor Verona, nr. 2), incepand cu orele 18:00, evenimentul „Fii o stea, nu o za!". La eveniment vor participa artisti romani, care vor canta benevol si vor sprijini demersurile Salvati Copiii in reducerea numarului de copii si tineri care devin o za in lanturile traficului de persoane.

La eveniment participa: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Oficiul Roman pentru Imigrari.

In fiecare an, un numar considerabil de copii devin victime ale traficului de persoane. Romania este in principal o tara de origine a traficului de copii in scopul exploatarii sexuale si a exploatarii prin munca, dar si tara de destinatie si tranzit. In 2009, au fost inregistrate in evidentele ANITP 780 de victime, dintre care 41% (322 victime) au fost identificate ca traficate pe parcursul anului 2009. 54% din totalul victimelor identificate in 2009 sunt femei, iar 29% din cele 780 de victime identificate sunt copii.

Va rog sa primiti atasat informarea de presa.

Pentru orice informatie, va stau la dispozitie,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii