Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zdob şi Zdub cântă sâmbăta asta direct "Sub scenă"

ro

28 Jan, 2011 19:47 1145 Marime text
zdobsizdub00.jpgDupă ce au ţinut conferinţe de presă la care au gătit mămăliguţă cu mujdei şi tocăniţă, stropite cu vin roşu, în timp ce răspundeau întrebărilor ziariştilor, după ce "Mioriţa" lor a devenit imnul uneia dintre cele mai puternice televiziuni din România şi după ce au cântat pe aceeaşi scenă cu Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica, Biohazard sau Rage Against The Machine, Zdob şi Zdub cântă sâmbăta asta direct "Sub scenă". Un spectacol extraordinar, cum numai formaţia Zdob şi Zdub ştie să facă. De la 8 seara, la Godot Café-Teatru. Pe Blănari 14.

zdobsizdub011024x682.jpgVeniţi special din Moldova, Zdubii vor inaugura pe 29 ianuarie clubul Sub scenă, de la subsolul Godot Café-Teatru. "Haideţi cu toţii la concertul nostru de sâmbăta asta, de la 10 seara! O să fie chef mare şi veselie!", spune Roman de la Zdob şi Zdub. Aşa că, de seara până dimineaţa, pe răcoare, "o să fie super-tare!", continuă el.

Concertul special, în care Zdob şi Zdub va cânta şi piesele de pe viitorul album, dar şi piesele devenite deja evergreen-uri, va fi urmat de un after-party în Sub scenă, clubul de la subsol, în care concertele şi evenimentele speciale se vor întâmpla sub scena de la primul nivel.

zdobsizdub02.jpgDe la jumătatea anilor ‘90, etno-rockerii de la Zdob și Zdub combină hardcore-ul și folclorul românesc şi pe cel moldovenesc într-un mod unic și elegant, oferind un show live spectaculos. Un mix de hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk, un crossover muzical original, unde se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. „O trupă șarmantă", cum spun cei de la Zdob şi Zdub, care lasă urme adânci în istoria muzicală a Moldovei, totodată simțindu-se acasă pe orice scenă.

zdobsizdub031024x683.jpgZdob și Zdub a concertat în peste 20 de țări, pe unele dintre cele mai bune scene ale Europei. Printre festivalurile importante se numără: în Ungaria - Sziget; Danemarca - Roskilde, în Serbia - Exit, în Franța - Sin Fronteras, în Belgia - Esperanzah!, în Elveția - Open Air Gampel, în Germania - Krefelder Folkfest, Tanz&Folk Festival Rudolstadt, S.O.M.A., în Republica Cehă - Rock For People, Colours Of Ostrava, în Republica Slovacă - Aerorock, OKEY Leto Fest, Hodocvas, în Polonia - Woodstock, în România - Stufstock, Fete de la Musique, Cerbul de Aur, Peninsula, în Olanda - EuroSonic, Mundial, în Rusia - Maxidrom, Nashestvie, Krilya.

De-a lungul anilor trupa a cântat în deschiderea unor formații de renume, printre care Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals ș.a. Muzica lor a fost apreciată în cadrul mai multor concursuri, de exemplu Eurovision 2005, unde Zdob și Zdub a ocupat locul al şaselea, Premiile MTV Europe, reviste și posturi de radio internaţionale.

Pentru a adăuga autencitate sunetului său, Zdob și Zdub a înregistrat unele piese și a cântat live cu interpreți de folclor, artiști caVasile Dinu (MC Vasile, din România), Surorile Osoianu (din Moldova) sau Trio Erdenko (din Rusia).

Trupa a fost invitată să ia parte la o serie de proiecte speciale, unul dintre acestea fiind Linz Europe Tour 2007-2009, un proiect cultural european care a adus împreună artiști din țările dunărene. În urma acestuia a fost lansată o piesă, colaborare între Hubert von Goisern, liderul Linz Europe Tour, și Zdob și Zdub, şi ultimul album, numit „Ethnomecanica" (Lavine/Sony Label).

Octombrie 2010 vine cu un album în limba rusă, numit „Beloe Vino/Krasnoe Vino" („Vin alb/Vin roșu"). De-a lungul timpului, trupa a înregistrat piese care, din diferite motive, nu au fost lansate. Ele vor fi reunite într-un nou album, care va conține câteva colaborări, versiunea rusească a unor piese proprii și cover-uri.

De asemenea, formația a lucrat și la un material nou, în limba engleză, care va fi lansat în curând. „Este rezultatul muncii asidue și a exploatării unor noi dimensiuni creative ale formației și ale producătorului Marc Elsner", spun etno-rockerii. „Zdob și Zdub va apărea într-o lumină nouă".

Un preview al acestui nou album va fi şi la concertul de sâmbătă seara, de pe Lipscani.

Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers - Hanno Hoefer, Marius Mihalache şi Irina Sârbu, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja "clasicilor" Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Din 29 ianuarie, Godot inaugurează şi clubul "Sub scenă". Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii