Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

World Vision si Loteria Romana il ajuta pe Gabriel sa fie mare...

ro

22 Mar, 2011 22:48 868 Marime text

Strigatul de ajutor al lui Gabriel, un copil bolnav din Constanta, nu a ramas fara raspuns. Compania Naţională „Loteria Română" S.A. i-a donat baietelului, prin intermediul Fundaţiei World Vision, 4000 de lei, in anul 2009 si alti 6000 de lei, in anul 2010, banii care au servit pentru tratamentul, controale, analize şi transportul mamei şi a copilului în Germania.

Gabriel are o tumoră de fosă posterioară, ependinom papilar BR II - operat, drenaj ventriculo piritoneal si a suferit pana in prezent, trei interventii chirurgicale si ani buni de chimioterapie.

Este un copil senin si istet, care viseaza sa devina pilot de formula unu sau fotbalist si are o multime de planuri de viitor. Un copil care merge zilnic la scoala, vine acasa si isi face lectiile, se uita la desene animate, intra pe calculator si isi ingrijeste ursuletii de pe jocul preferat webkings, se joaca cu catelusa Ida si cu pritenii sai. Un copil normal, putin mai firav, cu buzele arse de la tratamentul cu citostatice pe care il urmeaza si cu fata usor deformata din pricina unei pareze mai vechi si a unei operatii suportata la pleoapa in anul 2009.

Comunicativ si sociabil, Gabriel nu prea mananca. Bunicul alearga dupa el prin casa cu o banana taiata in bucati mici si reuseste cu greu sa il hraneasca. Copilul refuza mancarea fiindca ii este foarte rau din pricina tratamentului. Il doare stomacul si vomeaza. Intr-un final manaca o banana si bea putin lapte. Acesta este calvarul prin care trece Gabriel de ani de zile, de cand se lupta cu tumora care s-a dezvoltat în creierul sau mic.

Copilul a suferit deja trei intervenţii chirurgicale, dintre care, două efectuate în România, la Bucureşti şi una în Germania, la Spitalul Charite International, Clinica Virchow, Berlin. Rezultatele erau incurajatoare si familia a crezut la un moment dat ca problema copilului s-a rezolvat. Din nefericire, medicii germani le-au dat o veste rea: tumora copilului a recidivat. Gabriel este din nou sub tratament, face saptamanl analize si o data la trei luni trebuie sa mearga la control in Germania.

Mama, bunicul si bunica se zbat din rasputeri sa stranga banii necesari pentru deplasarea in Germania a copilului si a mamei, pentru cazare si procedurile efectuate. Din cei opt ani de viata, Gabriel a petrecut trei in Germania, prin spitale. Ajunsese deja sa inteleaga limba germana. Nu se mai teme de medic, sta nimiscat la RMN si suporta cu stoicism toate tratamentele si operatiile la care este supus.

"Imi plac mult cursele de masini si vreau sa fiu pilot de formula 1 sau fotbalist. Vreau sa merg la carting si sa imi cumpar, cand ma fac mare, doua masini romanesti", isi face planuri Gabriel.

Baietelul se gandeste deja la cadoul pe care i-l va aduce anul viitor Mos Craciun, la masina, marca romaneasca, pe care si-o va cumpara cand va fi mare. Iar World Vision si Loteria Romana il ajuta pe Gabriel sa fie mare...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii