Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wild Art /Vernisaj ,miercuri, 8 februarie, 2012, ora 18.00/Club Doors, constanta

ro

07 Feb, 2012 23:22 1171 Marime text

Wild Art organizeaza in perioada 8 februarie- 8martie 2012 expozitia de afise "Statement",afise realizate de graficianul Leonte Nastase, cu vernisajul miercuri, 8 februarie, 2012, ora 18:00, in incinta Clubului Doors, din strada Traian, Nr.68A, Constanta.

La vernisajul reputatului grafician constantean vor participa personalitati marcante ale culturii locale, Prof.Univ.Dr. Marian Cojoc, Conf.Univ.Dr.Ana-Maria Munteanu, colectionari de arta, artisti , profesori,etc.

Despre artistul Leonte Nastase,Marian Cojoc afirma ca, in lucrarile sale, este deopotriva sincer pana la cruzime dar si plin de poezie cotidiana.A renuntat la explicatii inutile, la un stil aservit abordand solutii grafice innovative, inconfundabile si de o mare diversitate.Prin tot ce a creat, ne-a aratat ca "viata e o caricature si ca dansa suntem noi".

Dan Ferariu,unul din membrii fondatori ai Wild Art si organizator al evenimentului explica arta lui Leonte Nastase ca fiind o arta care intotdeauna a deposit linia moarta a interesului public si a produs un reviriment spectaculos care l-a plasat cu brio in atentia culturala.

Fiind o expozitie de afise, Laura Stroe, promoveaza esenta vizuala a ideilor lui Leonte Nastase,conferind afisului prin aceasta expozitie o dimensiune cultural,transformandu-l intr-o arta a realitatii cotidiene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii