Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:56 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visul lui Adalbert la Elvira Popescu 23 -28 iunie

ro

22 Jun, 2012 19:58 918 Marime text

afis_visul_lui_adalbert_resize.jpgDragi prieteni, stimați cinefili,

Traversăm vremuri grele, în care codul portocaliu de caniculă apare la știri mai des decât decolteul prezentatoarelor. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit la câteva locuri răcoroase, în care să ne putem ascunde. De pildă, la cinematograful Elvira Popescu, unde, în perioada 23 - 28 iunie, rulează Visul lui Adalbert, după cum urmează:

- Pe 23 și 24 iunie de la orele 16.00 și 18.00.

- Pe 25, 26, 27 și 28 iunie de la orele 18.00 și 20.00.

De asemenea, Visul lui Adalbert rulează și la Cinemateca Union vineri, 22 iunie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 23 iunie, de la ora 20.00.

"Visul lui Adalbert" este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii `80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puțin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl și o noapte de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecția muncii, încearcă să-și etaleze veleitățile artistice, experimentând pe nervii și resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecție a muncii.

Actul artistic al tovarășului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai își pierde o mână la strung în timp ce făcea pe șest cuțite artizanale.

Din distribuție fac parte: : Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Paul Ipate, Alina Berzunțeanu, Mimi Brănescu, Adrian Văncică, Coca Bloos, Mircea Rusu, Viorel Comănici, Adrian Ciglenean, Violeta Haret-Popa, Ana Maria Moldovan, Cristi Balint, Dan Ivanesei, Vitalie Bichir și Bogdan Marhodin.

Scenariul filmului este semnat de Gabriel Achim și Cosmin Manolache, director de imagine este George Chiper-Lillemark, scenografia îi aparține lui Vali Ighigheanu, costumele Luminiței Mihai, montajul lui Cristian Nicolescu și Ioan Ștefan Tatu și sunetul lui Dan-Ștefan Rucăreanu, Filip Mureșan și Vlad Voinescu.

"Visul lui Adalbert" este o producţie Green Film și 4 Proof Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al UniCredit Țiriac Bank, Loteriei române, Romaqua Group, MEC România, Media Tour, Drill Media, Digital Cube și al Asociației Române de Film Independent (ARFI).

Ti-a placut articolul?

Comentarii