Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a semnat contractul privind asistenţa tehnică de supraveghere a execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în sectorul fluvio - maritim al portului Constanţa"

ro

04 Dec, 2012 00:59 793 Marime text

Astăzi, 3 decembrie 2012, reprezentanţii Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa au semnat contractul pentru asistenţa tehnică de supraveghere a execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în sectorul fluvio-maritim al portului Constanţa" cu asocierea SC SYSTRA SA - SC METROUL SA. Valoarea contractului este de 819.975,00 lei (fără TVA), iar durata de execuţie este de 44 luni.

Proiectul constă în realizarea unui complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al portului Constanța, care să asigure deservirea optimă și unitară a actualilor și viitorilor operatori portuari. În prima etapă, care face obiectul acestui proiect, se vor executa liniile CF care deservesc actualii operatori.

Obiectivele urmărite sunt următoarele: creșterea capacității căii ferate pentru transportul mărfurilor uscate vrac din/către sectorul fluvio-maritim al portului Constanţa; tranzit mai mare de marfă prin port pe ruta reţelei transeuropeană de transport TEN-T; transferul congestionării traficului, generat de dezvoltarea activității în sectorul fluvio-maritim, din Agigea Nord către zonele mai largi şi în apropierea danelor; construirea triajului într-o zonă în care există suficient spațiu pentru o dezvoltare ulterioară.

Contractul privind proiectarea și execuţia lucrărilor a fost adjudecat de către ofertantul SC CONSAL TRADE SRL. Valoarea totală a proiectului: 93.219.000 lei, inclusiv TVA. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

DIRECTOR GENERAL,

DECEBAL ŞERBAN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii