Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania participă la Campionatul European de Catering

ro

19 Jan, 2011 23:42 1302 Marime text
echipa_romania.jpgIn perioada 21-23 ianuarie, Echipa Romaniei va participa la Campionatul European de Catering de la Lyon. Este pentru prima data cand Romania participa cu o echipa la un campionat european de aceasta anvergura.

Delegatia Romaniei va fi insotita de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu (Hotel Balada Nej Restaurant La Protap, Constanta) si de catre dna Dr. Ing. Gabriela Berechet - coordonator al echipei.

Ca noutate absoluta pentru Romania, Ing. Nejloveanu Niculae va fi membru al juriului competiei, fiind pentru prima data cand un roman este nominalizat ca membru al juriului in cea mai inalta copetitie din Franta.

Echipa Romaniei este formata din membri ai asociatie Asprogast (Asociatia Profesionistilor din Gastronomie) - presedinte al asociatiei Nejloveanu Niculae: Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucuresti) si Adriana Ibrea (Delice International, Campina)

A doua editie al concursului European Catering Cup va avea loc la Lyon, ca parte a SIRHA ( Expozitia Internationala a Hotelurilor, industriei de Catering si Alimentatie ). Acest concurs are ca scop crearea unui impuls in catering, prin cautarea de inspiratii culinare noi.De asemenea, a adunat in acelasi loc cei mai buni profesionisti din industria de catering, cu scopul de a facilita şi promova cateringul in evenimente gastronomice.

Echipele participante provind din tari cu traditie in gastronomie: Romania, Franta, Italia, Spania, Brazilia, Elvetia, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia si Coasta de Fildes.

Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat ( aranjat) dintr-o parte ( in fata publicului). Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de către candidați.

Meniul este prestabilit de catre organizatori. Toate echipele concurente, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca preset cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul consta in foret noire.

Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro.

Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii