Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:34 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România are succes la Berlinală

ro

14 Feb, 2012 19:16 427 Marime text

Luni seara a avut loc cu sprijinul Institutului Cultural Român din Berlin premiera filmului „Toată lumea din familia noastră", în regia lui Radu Jude, în cadrul secţiunii Forum de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Pelicula tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă rămân prinși în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arinel. Scenariul este semnat de Radu Jude şi Corina Sabău.

Regizorul Radu Jude a avut ocazia de a prezenta sălii pline de cinema pe actorii principali şi o parte din echipa de producţie. Micuţa, dar carismatica Sofia Nicolaescu a răspuns cu dezinvoltură întrebărilor moderatorului, spre încântarea publicului prezent. Extrem de receptivi la problematica abordată în film, spectatorii s-au bucurat după proiecţie de o lungă discuţie cu regizorul şi echipa de filmare.

Tot luni a avut loc cu implicarea ICR Berlin şi petrecerea filmului românesc din cadrul Berlinalei. Pe ritmurile dictate de DJ K'lu s-au adunat în Roter Salon din Berlin pe lângă starurile şi reprezentanţii industriei cinematografice din România şi actori şi regizori străini, producători şi distribuitori de film din întreaga lume.

Ana Ularu a reprezentat România la Berlinale Shooting Star. Ea a participat la o întâlnire cu preşedintele Germaniei, Christian Wulff, la reşedinţa berlineză din Palatul Bellevue. Totodată, cei 10 actori nominalizaţi ca Shooting Stars au avut întâlniri cu importanţi agenţi de casting din Europa şi Statele Unite ale Americii. Programul Shooting Star a luat sfârşit luni cu decernarea trofeelor. Ana Ularu a declarat pentru ICR că Berlinul este oraşul ei de suflet.

Duminică a avut loc proiecţia „Diaz - Don't clean up this blood" (regia: Daniele Vicari), o coproducţie Mandragora Movies. România a umplut sala de la Friedrichstadtpalast, cu o capacitate de 1.895 de locuri. Pelicula arată raidul brutal al poliţiei italiene asupra unui grup de protestatari dormind într-o coală în timpul summitului G8 din 2001, în Genova. La proiecţie au fost prezenţi o parte din actorii români: Monica Bârlădeanu, Andrei Mateiu şi Cosmin Selesi, dar şi producătorul Bobby Păunescu.

Standul României din cadrul Berlinale European Filmmarket, organizat de APFR şi susţinut de ICR Berlin, a avut de asemenea un real succes, market-ul înregistrând un număr record de vizitatori în primele trei zile de festival.

Ti-a placut articolul?

Comentarii